SCHEMA LOGICĂ - Reprezentarea grafică a algoritmilor
Reprezentarea grafică a algoritmilor
Schema logică este o reprezentare grafică a algoritmului folosind diverse figuri geometrice legate într-un anumit mod.
Aplicația 1: Realizați schema logică pentru a citi 2 numere naturale (ce vor fi memorate în variabilele a și b), pentru a determina și afișa suma celor 2 numere. Rezolvare: l>0 NU DA aria= l*l “Nu pot calcula!” STOP START STOP citește a,b suma = a+b afișează suma
Aplicația 2: Realizați schema logică pentru a rezolva următoarea problemă: Se citesc 3 numere. Să se determine și să se afișeze produsul celor 3 numere precum și rezultatul expresiei E=2ab+bc-ac unde a, b și c sunt cele 3 numere citite.
Aplicația 3: Realizați schema logică pentru a rezolva următoarea problemă: Se citește latura unui pătrat. Să se determine și să se afișeze perimetrul și aria pătratului.
Aplicația 4: Realizați schema logică pentru a rezolva următoarea problemă: Un elev din clasa a V-a are o pungă cu mere. Știind că el oferă câte 3 mere fiecărui elev din clasa sa care are în total 27 de elevi, să se determine și să se afișeze câte mere are înainte de a le împărți. Se știe că oferă mere tuturor colegilor dar lui nu îi mai rămâne niciunul.
Aplicația 5: Realizați schema logică pentru a rezolva următoarea problemă: Ionică depune timp de un an câte 150 de lei în fiecare lună în contul său de economii. Știind că în ultima lună scoate 250 de lei pentru a plăti o datorie să se determine și să se afișeze sumă care îi rămâne acestuia în cont.
Post a Comment